rondreis ierland

DIVERS IERLAND RONDREIS OVERZICHT

Rondreis ierland

rondreis IerlandIerland is wellicht niet het eerste land wat bij mensen opkomt. Maar toch is het een enorm bijzonder land met heel veel verschillende gezichten. Een rondreis is tegelijkertijd een tijdreis. Sommige delen van het land zullen je meenemen naar de rijke geschiedenis. Laat jezelf verrassen door een onvergetelijke rondreis langs ruïnes, kastelen, natuur, kust en solide steden. We wensen je een geweldige tijd toe.

  • Diverse rondreizen Ierland  – diverse prijzen – meer informatie volgt

Rondreizen in Ierland voelt als rondreizen in de tijd. Ierland, het ruige Ierland, waar de tijd zo hier en daar stil lijkt te hebben gestaan. Een rondreis Ierland neemt je mee naar de tijd van de Kelten, die rond het begin van de jaartelling hier vertoefden (ca. 600 v. Chr. tot 400 na Chr.). Er is nog veel te bewonderen van dit volk en ook de sages uit die tijd laten je voelen alsof je deel uitmaakt van Lord of the Rings. Maar Ierland heeft nog meer oude of gouden tijdperken gehad, die jij kan bewonderen. Bezoek één van de vele oude ruïnes en waan je een stoere ridder. Of voel je een prinses een bezoek één van de mooie kastelen, zoals Ashford Castle in Cong. Eigenlijk druipt de geschiedenis aan alle kanten van Ierland af en jezelf een tijdreiziger voelen is hier heel eenvoudig tijdens het rondreizen in Ierland. Ook de mooie natuur van Ierland zal je verbazen tijdens jouw rondreis Ierland. Neem bijvoorbeeld the Connemara. Het is een dunbevolkte regio met hoogveengebieden, waardoor het een uitgestrekt landschap is. Hier voel je je echt in het originele Ierland, want als ze ergens ‘echt Iers’ praten, dan is het hier wel.

Maar Ierland heeft uiteraard ook een prachtige, ruige kust. Jouw rondreis Ierland kan je ook voeren langs de talloze vissersdorpjes, waar de bevolking jou met open armen ontvangt en krijsende meeuwen jouw komst alvast aankondigen. Of ga op zoek naar de mystiek van Ierland en combineer cultuur en natuur. Zoek in de bergen, gehuld in een mistlaag, de oude sporen van weleer: de oude klooster ruïnes bijvoorbeeld. Voor een sportieve rondreis in Ierland hoef je ook niet ver te zoeken, want Ierland biedt veel sportmogelijkheden. Hoe zou je de mystieke bergen beter kunnen ontdekken dan wandelend het gebied in te trekken? Een rondreis Ierland zou dan ook prima wandelend kunnen. The Ring of Kerry is maar liefst 124 km. lang en voert je door verschillende landschappen. Overnachten is daarbij vooral een kwestie van kleinschalige accommodatie, zodat de Ierse sfeer zeker niet ontbreekt. En wil je dan ook nog echt Iers eten proeven? Dan kan je natuurlijk terecht bij de kleine restaurantjes of juist in het grote Dublin, waar je uiteraard ook de Ierse pub even zult moeten bezoeken. Zullen we dan ook nog maar een Iers dansje wagen of laten we onze voeten liever heel en klappen we wel gewoon enthousiast mee?

10 JAAR ERVARING

van wintersport, reizen tot de leukste citytrips

DIVERS AANBOD

van Afrika tot Rusland, van Azië tot Cuba.

VOOR IEDEREEN

van single reizigers tot rondreis vakanties

RONDREIZEN WEETJES

wist je dat?


FAVORIETE BESTEMMING

Wist je dat Frankrijk de meeste toeristen ter wereld op bezoek krijgt? Met de parel Parijs is dit natuurlijk niet vreemd. Heb jij Frankrijk al weleens bezocht? Rondreizen door Europa is een perfect idee.

MEER DAN 80% MAAKT EEN CHECKLIST

Wanneer we op vakantie gaan maakt ruim 80% van de reizigers een checklist om zo goed mogelijk voorbereid op vakantie te gaan. Ben jij iemand die dit ook graag doet? Je bent dus niet alleen!

HET MOOIE EN GULLE ROME

Wanneer je in Rome bent geweest heb je vast en zeker wat muntgeld in de Trevi fontein gegooid. Wist je dat het geld wat Rome elke nacht verzameld gedoneerd wordt aan goede doelen?